Hopp til innhold

Falla spurtet til seier - ble plassert sist

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Maiken Caspersen Falla hadde full kontroll i sprintfinalen på Beitostølen, men endte i stedet med å bli strøket fra toppen av lista. – Jeg ville gjort det samme igjen, sier hun.

Maiken Caspersen Falla ble disket

STERK: Maiken Caspersen Falla viste god sprintform på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla (25) vant prologen og tok seg også lett videre til sprintfinalen på Beitostølen. Også der viste hun krefter, og gikk fra både Ingvild Flugstad Østerberg (25), som seiret i sine heat, og russiske Natalia Matveeva på oppløpet.

Men like etter målgang ble det annonsert at hun var plassert sist i finalen fordi hun tok Østbergs spor tidligere i løpet. Det bare to dager etter at Martin Johnsrud Sundby ble disket for å skøyte på den klassiske distansen.

– Jeg ser jo av videoopptaket at jeg går i veien for Ingvild da jeg bytter spor. Det er en litt vrien sving før dette skjer, der det blir lagt opp til litt knuffing og dytting uten at det er noen unnskyldning. Likevel synes jeg nok diskingen er en litt hard dom, sier Falla til NRK.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Mateeva snek seg foran Østberg i spurten, og tok med det seieren.

– Det er jo kjipt når man kommer i mål og får den beskjeden. Jeg var inne på tanken underveis at det kunne bli disk, for juryen har vært ganske strenge her. Men jeg ville gjort det samme igjen, for jeg hadde ikke klart å legge meg noe annet sted, forklarer Falla.

– Liker ikke diske vinnere

I det samme kommer juryleder Torbjørn Broks Pettersen inn og forklarer:

– Når Ingvild har begge skiene i det sporet, kan ikke du komme inn å ta over det sporet. Du burde holdt deg i midtsporet, sier han.

– Men jeg så henne ikke. Kanskje neste år dere kan lage en sving som ikke er slik? spør Casperen Falla.

– Ja, det er mitt ansvar. Men vi må følge våre regler. Jeg liker jo ikke å diske vinnere, det skjer ikke hver dag, svarer Broks Pedersen.

– Bedre enn gult kort

Reporter: Ida Nysæter Rasch.

Mange spådde det ville handle om Falla og Østberg før finalen, hvor også Astrid Uhrenholdt Jacobsen, fjorårsvinner Barbro Kvåle og russiske Polina Kovaleva gikk. I stedet endte det med disk og tredjeplass for favorittene.

– Oppløpet i denne sprinten var ikke mye å skryte av. Men selv om det var hardt, var det gøy å gå sprint igjen, sier Østberg.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Sportsnyheter

Ole Selnæs

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP
  • To nordmenn klare for Mesterliga-finalen

    Et rødt kort til Chelseas Kadeisha Buchanan ble avgjørende da Barcelona vant 2-0 borte mot Chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes Mesterliga med 2-1-seier sammenlagt.

    Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet for regjerende mester Barcelona, mens Maren Mjelde og Guro Reiten startet på benken for Chelsea.

    Chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt Stamford Bridge.

    Overtaket varte kun i 25 minutter. Da sendte Aitana Bonmatí bortelaget i ledelsen.

    Etter 59 minutter fikk Chelseas Kadeisha Buchanan sitt andre gule kort på fire minutter. Dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre.

    – Det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om utvisningen av Buchanan, som har over 50 landskamper for Canada.

    Chelsea byttet inn Reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort.

    I det 73. minutt ble Bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket.

    Svenske Fridolina Rolfö omsatte straffen i mål og sendte Barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen.

    – En oppgave som var knalltøff for Chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

    Chelsea maktet ikke å slå tilbake, og Graham Hansen og Syrstad Engen kunne dermed juble for Barcelonas fjerde Mesterliga-finale på rad.

    Barcelona møter Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen. Det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

  • Tok 29 år gammel rekord fra Rodal

    21 år gamle Tobias Grønstad fra IK Tjalve satte lørdag norsk rekord på 600 meter. Den nye rekorden lyder på 1.15,22. Den tidligere rekorden var det OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, som hadde med tiden 1.15,29 helt tilbake i 1995.

    – Det er absolutt veldig gøy å ta en rekord fra en olympisk mester. Det er en god start å ta rekorden hans på 600 i hvert fall, så får vi se om jeg greier å knappe inn på tidene hans på 800 meter også, sier Grønstad til NRK.

    Løpet gikk av stabelen i Milano i Italia, og Grønstad løp hele løpet alene i front da haren trakk seg rett før start.

    – Jeg trener som oftest de 800-spesifikke øktene mine alene, så jeg er vant til å løpe alene. Men jeg ble litt overrasket over hvor lett det var.

    Nå planlegger Grønstad å løpe nok en 600 meter neste helg i et stevne i Tyskland, før han prøver seg på 800 meter om to uker. Det også i Tyskland.

    – Kanskje jeg skal greie å se 14-tallet hvis jeg får en hare i neste løp, sier Grønstad om sitt neste 600-løp om en ukes tid.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal